Milletvekili Arı; Bakana sordu; “Alanya İskelesi Sahipsiz mi?”

Yazılı soru önergesinde, turizm cenneti Alanya’mızın gözde mekanlarından İskele Rıhtım bölgesinde meydana gelen çökmeler gerek iskeledeki tekne sahipleri gerekse de ziyaretçilerin haklı şikayetlerine konu olup biran evvel çöken iskelenin yapılması beklenmektedir diyen Cavit Arı, “Hazineden Bakanlığınıza devri yapılan söz konusu İskele Rıhtım Bölgesinin işletmesini 2014 yılında 30 yıllığına devletten kiralayan Alanya Balıkçılar Kooperatifi yapmaktadır. Bakım onarım adına sorumluluğun kooperatife ait olduğu ancak senelerdir Kooperatifin bölgeye gerekli tadilat ve onarım adına detaylı yatırım yapmadığı söylenmektedir.” dedi.
Ayrıca, Alanya’ya gelen turistin, vatandaşın uygun fiyata deniz üstünde keyif yapabildiği gezi tekneleri, çöken beton yüzünden büyük tehlike altındadır, Pandemi nedeniyle 2 senedir iş yapamayan gezi teknecileri aylardır “Sezon başlayacak, biz yaza böyle mi gireceğiz?” demektedir diyen Milletvekili Arı, Bakan Vahit KİRİŞÇİ’nin cevaplaması istemiyle;
- Bahse konu iskele rıhtım bölgesinde yaşanan çökmelerin kalıcı olarak önüne geçecek onarımların yapılması halihazırda bölgenin işletmesini yapan Alanya Balıkçılar Kooperatifinin mi yoksa Bakanlığınızın mı sorumluluğundadır?
- Şayet söz konusu sorumluluk Alanya Balıkçılar Kooperatifine ait ise Kooperatif ile imzalanan sözleşme kapsamında Bakanlığınızca bugüne kadar başlatılan bir soruşturma olmuş mudur? Oldu ise sonucu ne olmuştur?
- Sorumluluk Bakanlığınıza ait ise, söz konusu çökmelerin bir daha yaşanmaması için yapılacak onarımlar için bir çalışma başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise ne zaman bitirilmesi planlanmıştır? sorularını yöneltti.
EN ÇOK OKUNAN
- Bakan Mehmet Nuri Ersoy Back to Travel 2022'de konuştu; 'Turizmde hedeflerimiz büyük’’
- Antalyaspor rekoru 16’ya çıkardı
- Alman turizm sektörünü bir Türk bir araya getirdi :
- Subaşı; “Kentlerin geleceği oldu-bittiye getirilemez”
- Ukraynalı baba cinnet geçirdi
- Yeliz Gül Ege, Çek Cumhuriyeti’nin Antalya Fahri Konsolosu oldu
- Tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda deniz dibi temizliği
- IMOGA'nın Sergisi 19 Mayıs'ta sanatseverlerle buluştu!
- Konyaaltı’nda işçileri sevindiren zam
- Mavi Kelebekler son deplasmanda galip
- İki Ucu Keskin BıçakDR. ALİ YILMAZ
- Bu Misafirlik Bitsin Artık!DR. ALİ YILMAZ
- Böcek Büyük Yara AldıDR. ALİ YILMAZ
- Aslanlar kendi öykülerini yazmadıkça!..iBRAHİM UYSAL
- Tavık mı, Cigara mı?AHMET TEK
- Gezdim Anadolu\'yuiBRAHİM UYSAL
- Devlet, Cumhuriyet, Demokrasi, OligarşiiBRAHİM UYSAL
- Devlet Ne İşe YarariBRAHİM UYSAL
- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Önemi Ve Kutlama EsaslarıKEMAL KARAKUZEY
- Konuşuyoruz, konuşuyoruz, anlaşamıyoruz!.iBRAHİM UYSAL
