GÜNCEL

İl yöneticilerinden yeni yıl mesajları

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve il yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin başikanları 2022 yılına girerken çeşitli mesajlar yayınlayarak halkın yeni yılını kutladı. Vali Yazıcı mesajında, 2021 yılını hüzünleriyle ve sevinçleriyle geride bırakırken, yeni umutlar ve yeni heyecanlarla yeni bir yıla hep birlikte girmeye hazırlanıyoruz.’’ Dedi.

Bize gelen mesajlar şöyle:

Ersin YAZICI

Antalya Valisi

Her yeni yıl, yeni hedeflere, huzur dolu ve müreffeh yarınlara ulaşılmamız için bizlere taze başlangıçlar ve yepyeni fırsatlar sunmaktadır. Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Antalya’mızın sahip olduğu eşsiz potansiyeli harekete geçirerek şehrimizin kalkınması, büyümesi, markalaşması, tanıtılması, bir dünya kenti olması ve Akdeniz’in en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelmesi için yaptığımız çalışmalarımız yeni yılda da artarak devam edecek.

Hepimizin bildiği gibi dünya iki yıldır zorlu bir pandemi sürecinden geçmekte. Ülkemizde ise pandemiyle mücadelede sağlık sistemimizin mükemmelliği ve sağlık çalışanlarımızın gayretleriyle günden güne daha iyimser bir tablo ortaya çıkmaktadır. Aşılamanın artarak devam etmesiyle bu olumlu tablonun da artarak devam edeceğine inancım tamdır.

Koronavirüs salgını dışında geride bırakmaya hazırlandığımız 2021 yılında dünyada olduğu gibi ülkemizde de acı-tatlı pek çok olay yaşandı. İlimizi ve bölgemizi etkileyen yangın afeti adeta ciğerlerimizi yaktı. Bu üzücü yangın afetinde pek çok canımızı yitirdik, yüreğimiz yandı. Yaşanan bu büyük yangın afetinin ardından, milletimiz yine tek yürek olarak zor zamanlarda ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde tüm dünyaya gösterdi.

Geçmişten günümüze kadar tüm sorunlarını inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimiz, bundan sonra da tarihsel ve kültürel birikimine sahip çıkarak, tüm gücü ve güveniyle ama en önemlisi birlik ve beraberliğiyle çağdaş bir ülke olmanın gereklerini yerine getirerek mutlu yarınlara ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2022 yılının tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, Aziz milletimizin ve Antalyalı hemşerilerimin yeni yılını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

 

Tüm dünya, ülkemiz ve Antalya’mız için sağlıklı, güzel günler getirmesini dilediğimiz 2022 yılını karşılıyor olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 yılının hepimize güzellikler getirmesini diliyorum.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2021 yılında pandemi başta olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda yaşanan tüm zorluklara rağmen belediyecilik hizmetleri kapsamında sürdürülebilir, yenilikçi hizmet ve çalışmalarla planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya için var gücümüzle çalıştık.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızda daha iyi, daha güzel ve daha yaşanabilir bir Antalya hedefiyle hizmet üretmeye gayret gösterdik.

Yeni bir yıla girerken hedeflerimiz doğrultusunda yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı bir kez daha gözden geçirdik. Alt yapı başta olmak üzere, kültür, sosyal, sağlık, çevre gibi konularda hizmet ve projelerimiz Antalya’mızın 19 ilçesinde tüm hızıyla sürecek. Kaynaklarımıza sahip çıkan, tasarrufu ilke edinmiş, şeffaf, dürüst, hesap verebilen bir anlayışla çalışacağız.

Yeni yılda da Antalya’mız için aynı azim ve kararlılıkla var gücümüzle hizmet üretmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki sizlerle birlikte el ele vererek çalıştığımız sürece 2022 yılı Antalya’mız için yepyeni hedefler ve başarılarla dolu bir yıl olacak.

Bu güzel duygular ile 2022 yılının size, ülkemize ve tüm dünyaya huzur, barış, bereket ve sağlıklı günler getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerime mutlu, daha aydınlık, güzel yıllar diliyorum.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal

 

Yeni yılın birliğin ve beraberliğin pekiştiği bir yıl olmasını dilerken “2022 ekonomik sıkıntılardan arındığımız bir dönemi ifade etsin” dedi.

Başkan Uysal, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Sevgili komşularım” sözleriyle başlayan mesajında Başkan Uysal, şunları söyledi: “İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla 2021 geride kaldı. 2022’nin çok daha mutlu, çok daha güzel geçmesini temenni ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz pekişsin. Her türlü ayrılık son bulsun. Sağlıklı bir yıl olsun. Ve ekonomik sıkıntılardan arındığımız bir dönemi ifade etsin. 2022’nin çok daha güzel olmasını diliyorum. Yeni yılımız kutlu olsun.”

 

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen

 

2022 yılını yeni umutlarla karşılamaya hazırlanıyoruz. Yeni ve güzel başlangıçların yaşanacağı bir yıl yaşamanızı gönülden dilerim.

Ekonomik zorluklar ve salgın hastalıkla geçen 2021 yılını kısa süre içinde geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Konyaaltı Belediyesi olarak bu zorlu sürecin sorunsuz geçmesi için büyük bir özveri ile çalıştık. Bu süreçte, her vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık. Belediyenin asli görevlerini eksiksiz yerine getirirken, sosyal belediyecilik anlayışı ile dara düşen her hemşehrimizin derdine deva olduk. Yeni yılda da vatandaşlarımızın sorunlarını ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

İlçemizde yaşayan her vatandaşımızla birlikte Konyaaltı’mızı güzelleştirmeyi sürdüreceğiz. İlçemizi, dünyanın yaşanabilir kentleri arasında en üstte tutmaya devam edeceğiz. Türkiye’de yaşam kalitesi, çağdaşlık ve birlikte yaşama kültürü açısından örnek gösterilen Konyaaltı’mızı yeni yılda da her açıdan yükseltmeye devam edeceğiz. İnsani Gelişme Vakfı’nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kriterleriyle belirlenen ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’ ödülünü gururla taşıyan Konyaaltı’mızı 2022’de de aydınlık günler beklediğine inanıyoruz.

 

Umutlarla karşılamaya hazırlandığımız yeni yılın, ülkemize ve tüm insanlığa başta sağlık olmak üzere barış, huzur, refah ve mutluluk getirmesini diliyor, her vatandaşımızın yeni yılını kutluyorum.  

 

ATB Başkanı Ali Çandır

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yeni yıl nedeniyle mesaj yayınladı. Pandeminin etkilerinin devam ettiği ve ekonomik zorlukların yaşandığı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Çandır, “2021 yılını da korona virüsün yükünü atlatmaya çalışmakla geçirdik. Antalya olarak salgının yükünü daha fazla ve derinden hissettik” dedi.

Bütün zorluklara rağmen iş dünyası olarak 2021 yılını çalışarak, üreterek, katma değer yaratarak, ihracatı artırarak geçirdiklerini söyleyen Çandır, bunu enflasyon yükü, dalgalı döviz kuruna rağmen yaptıklarını belirtti. 2022 yılının umutların gerçeğe dönüştüğü yıl olmasını dileyen Başkan Çandır, mesajında şunları kaydetti:

“Büyüme hızı düşen dünya ekonomisi elbette bizi de etkiliyor. Genel olarak ekonominin daraldığı bir ortamda ülke olarak harekete geçmeliyiz. Yatırıma, üretime odaklanmalıyız. Veriler 2022’nin zorlu geçeceği noktasında ipuçları verse de iş dünyası olarak bizler gücümüzün yettiği kadar çalışmaya, üretmeye, ürettiğimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Yeter ki desteklenelim. İş dünyası olarak önümüzü görebileceğimiz ekonomik kararların alınmasını bekliyoruz. 2022 üretime odaklandığımız, toplumun her kesimine yansıyacak ekonomik büyümeyi yakalayacağımız bir yıl olmasını diliyorum. Aldığımız kararlar ve uygulamalarla yeni yıl umutların gerçeğe dönüşeceği bir yıl olsun.

 

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, yayınladığı yeni yıl mesajında 2022’nin en başta hukuk ve eğitim olmak kaydıyla, ekonomi politikalarının sağlamlaştığı, çağdaş eğitim anlayışıyla, evrensel yargı sistemiyle yükselen bir ülke olmayı ve 2022’in atılım yılı olmasını temenni ettiklerini belirtti. Başkan Akıncı, açıklamasında şunları kaydetti;

“2019 yılından beri tüm dünyada yaşanmaya başlayan pandemi süreci II. Dünya Savaşı’ndan beri karşı karşıya kaldığımız en büyük kriz olarak değerlendirilirken bunun neden olduğu ekonomik ve sosyal etkileri ile de son iki yılda hafızalarımıza işlenerek tarihte yerini almıştır. Tüm sosyal ve toplumsal alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisi dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomimizi derinden etkilemiş olup, zaten kırılgan bir yapıya sahip olan ülke ekonomimizi uzun bir süre daha etkilemeye devam edeceğinin sinyallerini de vermektedir. Bu süreçte küresel ve ulusal ölçüde alışılmışın ötesinde çok çalkantılı bir dönem geçirdiğimizi ve halen bu sürecin kendini hissettirdiğini de söyleyebiliriz. 2021 yılında ekonomide yaşanan daralmayı önce koronavirüs salgınının seyri, sonra da enflasyon, turizm ve ihracat döviz gelirleri, yabancı sermaye gibi temel değişkenlere bağlı olarak izledik.

2022'nin değişimlerin yılı olacağını dikkate aldığımızda iş dünyası olarak asıl beklentimiz, istikrarlı büyümeyi ve kalkınmayı destekleyecek çok yönlü yapısal reformların hayata geçirilmesi, eksiklerin tamamlanmasıdır. Aksi takdirde, çok daha zorlu günler görebileceğimiz gerçeğini göz ardı etmeden ve temkinli iyimserliğimizi koruyarak, 2022 yılını kayıplarımızı telafi edeceğimiz bir yıl olarak geçireceğimizi ümit ediyoruz. Son iki yıldır hep birlikte şahit olduğumuz olumsuz süreçler yaşadığımız bir gerçek ancak buradan çıkartılacak en önemli ders sağlığın kendimize, sevdiklerimize ve insanlığa karşı en büyük sorumluluğumuz olduğudur. 2021 yılında büyük biz özveriyle doktorlarımızın ve sağlıkçılarımızın öncülük ettiği pandemi sürecini, aşılamayla ve kontrollü olarak geçirdik. 2022 yılında da temennimiz en güzel yıllarımızı sağlıkla, sevdiklerimizle devam ettirmemizdir.

Antalya ve bölge iş dünyası olarak hep birlikte daha iyisini yapabileceğimiz inancıyla, demokrasisiyle örnek, dünya siyasetinde söz sahibi, ekonomisi örnek gösterilen, toplumsal uzlaşının değerinin anlaşıldığı, üretim ve istihdam stratejisi olan bir ülke olma inancımızı koruyoruz. En başta hukuk ve eğitim olmak kaydıyla, ekonomi politikalarının sağlamlaştığı, çağdaş eğitim anlayışıyla, evrensel yargı sistemiyle yükselen bir ülke olmayı ve 2022’in atılım yılı olmasını temenni ediyoruz.

Yeni bir yıla girerken, sağlık ve barış diliyor, acıların ve felaketlerin geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla, sevdiklerinizle birlikte nice güzel yıllar diliyorum”

 

Yayın Tarihi
01.01.2022
Bu haber 571 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!