MELTEM ESİNTİSİ

Gerçek bir gazetecinin ardından

 

Hürses’i özgür kılan, hür ses yapan Naci Uğural’a saygıyla

Başlangıçta gazeteciliğe severek başlayıp başlamadığını bilmiyorum. Ama zaman içerisinde mesleği benimsediğini, insanların haber alma özgürlüğünü önemsediğini, yaşam boyu gereğini yaptığını biliyorum. Sonradan haber peşinde koşmanın, kamuoyunu bilgilendirmenin onun için bir tutkuya dönüştüğünü, kalemini asla satmadığını, “hürses” gazetesini, yönettiği dönemde gerçek anlamda  özgür ses olarak koruduğunu biliyoruz.

Gazeteyi yaşatmak ve saygın kılmak için verdiği mesaiyi, gösterdiği özveriyi, harcadığı parayı duysanız, yapılır mı bu iş dersiniz, ama o son dönemlerine kadar yaşamak ve gazetesini yaşatmak için çok uğraş verdi. Enerjisinin azaldığı dönemlerde kızı Derya’yı işin başına geçirdi, ilkelerinden asla ödün vermeden onu yönlendirdi, yetiştirdi. Yarım asrı geçkin zaman Hürses gazetesini  onurlu saygın bir gazate olarak Antalya yerelinde özel bir konuma taşıdı. Acı tatlı haberleri manşetlerine taşıdı. Güncelleştirdi.  

Yıllarca mesai nedir bilmedi, haber nerede ise soluğu orda aldı, aç kaldı susuz kaldı, okurunu habersiz bırakmadı.

Hürses, sadece öncü bir gazete değildi, bürosu kent merkezinde Kalekapısı’nda olduğu için hemen tüm gazetecilerin  buluşma, görüşme, konuşma yeri  idi. Uğrak noktası idi.  Hatır güder, çay-kahve ikram ederdi. 50 yıl boyunca gazete köklenip dal budak salmış, haber denince antalya’nın nabzını elinde tutan haber kanalı olmuştu.

Zaman içerisinde Naci Uğural gazetecilik alanındakendini yetiştirmiş, işi yaparken öğrenmiş, zamanla geliştirmiştir. Naci Uğural bir yandan kendisi öğrenirken, deneyim kazandıkça Antalya yerelinde pekçok gazateciye de kol kanat germiş, onlara mesleğe hazırlayan bir öğretmen olmuştur. Demem oki, Hürses bürosu, alan olarak belki küçüktü ama, gerçek bir enstitü  konumunda, bir matbaa,bir  yazma  işliği konumundaydı.

Çok üzüldüğü zamanlar da oldu.  1957 yılındaçıkarmaya başladığı gazete sayesinde antalyanın yazılı belgesi, hafızası, en zengin arşivlerinden biri idi. Bir yangında bütün arşivin yanıp kül olmasına ne kadar üzüldüğünü biliyoruz. Kendisi de zeki bir gazeteci olarak, aralıksız kentin en az 60 yılına tanıklık etti. Sürekli haber soludu, yaşadığı kente gazeteci olarak hizmeti görev bildi.

Zaman oldu, çok yoruldu, verdiği müzcadelelerden yenikçıktığı daoldu ama asla vazgeçmedi, zorluklara katlandı, yanlışları eleştirdi, doğruları gösterdi.

Antalya ormanlarında bulunan yıllanmış çınarları ve sedir ağaçları ile övünür. Övünmesi gereken insan kaynaklarından biri de duayen gazeteci Naci Uğural idi.

Kısacası 86 yıllık ömrüne güzel işler sığdırdığı, günlük yazıları ile Antalya’yı  habersiz bırakmadığı söylenebilir. Adının yaşatılması gereken insanlardan biri o. Bir caddeye, bir sokağa, bir kitaplığa adının verilmesi değerbilirlik olur. Öneriyoruz. Yavuz Ali Sakarya

Naci Uğural Kimdir?

1934 yılında Ayvalık ilçcesinde doğan  Naci uğural, 1957 yılında (henüz daha 23 yaşında iken) Hürses Gazetesi’ni kurarak Antalya yerel medyasındaki önemli yerini aldı.  Durup dinlenmeden, ara vermeden tam 55 yıl süre ile kesintisiz Hürses Gazetesi'ni yayınlamaya devam etti.

Aralarında Türk Basın Birliği, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin de bulunduğu çeşitli kurumlardan başarı ödülleri aldı.

Antalya Gazeteciler Cemiyetinin kurucuları arasında olduğu halde, 12 Eylül juntası tarafından veto edilerek, adı kurucu listesinden çıkarıldı. Sonraki dönemlerde cemiyette yönetime girerek 2. Başkan olarak görev üstlendi.

Evli ve üç çocuk babası olan Naci Uğural, sürekli basın kartı sahibi bir gazeteci idi.

Büyüğümüz, ağabeyimizdi. Kızlarından ikisine (Derya ve Deniz’e öğretmenlik yaptığım için aynı zamanda benim saygı duyduğum, görüş ve düşüncelerini önemsediğim bir velimdi. Saygınlığını hiç yitirmedi.  

Değerli eşine, çocuklarına , yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı dilerken, Naci ağabeye sonsuzluğa uğurladığımız bu günlerde huzur ve dinginlik diliyoruz.

Bunu hakettiğine inanıyoruz. Işıklar içinde olsun.

 

ARDINDAN KİMLER NE DEDİ?

 

“Bu dünyadan Naci Uğural da geçti gitti.” diyen gazeteci arkadaşımız Mustafa Uysal, onu sevgi ve saygıyla  anarak  şöyle devam ediyor:  “Antalya'ya yerleştiğimiz 1982 yılında tanıdığım Naci (Uğural) Abimin güzel anısına sevgi ve saygıyla. Sevdiğim iki şiirle selam olsun Ustaya.  Ve birden dizgiler karışır, rotatif durur.

ÜSTÜ KALSIN

“Ölüyorum tanrım, bu da oldu işte.

Her ölüm erken ölümdür, biliyorum tanrım.

Ama, ayrıca, aldığın şu hayat fena değildir.

Üstü kalsın."  Cemal Süreya.(1931-1990)

*

Bu şiir üzerine Vüs'at O Bener (1922-2005) şöyle yazar:

 

GARSON

"Cemal Süreya" için. Bu garson yüzdesini almıyor mu? Niye üstü kalsın?"

*

Şaban Aktaş:  Muhterem (Saygın) bir insandı. Huzur içinde yatsın.

Feridun Ergin:  Güzel günlerimiz geçti nurlar içinde yatsin

Necdet Köksal:  Kubbede hoş seda bırakan insanlardan biri idi. Selam olsun

 

 

118205389_3313311632040925_234332193357092077_n 

 

Gürkut Acar:  Ne zaman öldü? Çok üzüldüm. Yıllarca Hürses’te birlikte olduk. İlk yazılarımı orada yazdım. Gazeteyi devrettikten sonra görüşemedik. Hay Allah! Zaman, ne kadar acımasız! Işıklar içinde uyusun.

Erdal Orhan: Vekaletini yerine getirdim. Naci Uğural abimizin cenaze namazını Uncalı’da kıldık. Kurşunlu’da toprağa verdik. Cemaat az olunca, senin adına 3 kürek değil, 23 kürek attım. Yani aileden 5 kişi, 5 mezarlık personeli, 13 kişi de sen, ben, bizim oğlandı. Dünkü defin ile ilgili 10 dosya kağıdı döktürülür, ama nerede o geride kalan şaşalı günler, yalancı dostlar. Allah, Naci abimize rahmetiyle muamele etsin. Mekanı aydınlık olsun inşallah.

Mustafa Uysal:  Teşekkürler sevgili dostum. Uzaklarda da olsak sayende görevimizi getirmiş olduk. Anısına sevgi ve saygıyla Naci Abimizin.

 

"Sular hep aktı geçti, kurudu vakti geçti

Nice Han nice Sultan, tahtı bıraktı geçti

Dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti." Diyor Yunus Emre.

 

Nevin Sapmaz Çapan:  Çok üzüldüm...Tanrının rahmeti üzerine olsun.

Yavuz Bayram: Naci abimizi 45 yıldır tanırım, İstanbul’dan geldiğim yıldan itibaren hep matbua işlerimizi yapardı, kendisi çok babacan ve sevecen bir insandı, çok sakin biriydi ve kendisini çok sever ve saygı duyardım.  Mekanı cennet olsun.

 

Mustafa Yoldaş:  50 yıllık bir dost ağabeyi kaybetmenin üzüntüsü içinde, geride kalan aile fertlerine ve sevenlerine sabırlar dilerim.

 

Gürkut Acar: Büyük insandı! Gazeteciliğin yüz akıydı. Akıl ve bilimden yana cesur bir yürek taşıyordu. Mustafa Kemal ve ilkelerinden asla ödün vermedi. Işıklar içinde olsun .

 

Recep Durmasür:  Ömer  Naci Uğural,  adamdı. Adam gibi gazeteciydi. Kalemini satmadı, gazetecilik ilkelerinden asla ödün vermedi. Mütevazi bir şekilde gazetecilik görevini yerine getirdi. Ve biz Antalya'mızın bu duayen gazetecisini ebediyete uğurladık.

Üzüldüm, bir tane siyasi, yoktu, bir tane belediye başkanı yoktu, bir tane tanınmış, iş insanı, bir tane spor camiasından kimse yoktu. Çok üzüldüm. Corona bahanesine sığınmanın benim gözümde anlamı yok, Fellik fellik, düğünlere gidenleri, fıstıkçı gibi bazı kalabalıklarda görünmeyi adet edinenleri de çok iyi biliyoruz. Uğural ailesini bu acı gününde yalnız bırakanları kınıyorum. Çelenk göndererek bu sorumsuzluğunuzu gideremezsiniz. Unutmayalım ki, cenazeleri gönderilen çelenkler kaldırmıyor! Bir kez daha Naci abiye rahmet dilerken, Uğural ailesinin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum.

 

Nermin Can : Kaleminize sağlık başkanım. Mâalesef  buna vefasızlık denir. Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı Cennet olsun.

 

Ferit Savaş:  Tekrar rahmet diliyorum, Işıklar içinde uyusun.  Recep kardeşimin yazlıklarının hepsine katılıyorum. İyi ki, varsın kardeşim.  

 

Asım Bozkurt: Işıklar içinde uyusun, yıldızlar yoldaşı olsun.

Hasan Şimşek:  Kurşun kokulu baskı makinalarının başında geçen bir ömür. Sporun her türünde vardı ama, Antalyaspor tutkusu bir başkaydı. Mekanı cennet olsun.

Nesimi Doğan:  Eserleriyle anılsın.

Şebnem Saraçoğlu:  Baba gibi sevdiğim çok özel bir insandı. Mekanı cennet olsun, Toprak incitmesin.

Salih Ustali:  Çok iyi bir insandı. Allah rahmet etsin.

Mustafa Doğan: Allah rahmet eylesin. Kalemini satsaydı, satın alanlar orda olurdu. Ben öyle düşünüyorum. Başımız sağolsun.

Aysel İtaatlı: Mekanı cennet olsun, inşallah.

Adnan yaşkeçeli:  Yolu ışık olsun.

Ziya Demirayak:  Bizim aktif hizmet dönemimizin değerli basın mensuplarından bir idi. Nur içinde uyusun.

Mehmet Uzel: Üstadım, öncelikle başınız sağolsun. Rahmetli götürücü, şantajcı bir gazeteci olsaydı,Valisi de, belediye başkanları da, siyasetçiler de gelirdi. Ama onların ayıbı.

Cengizhan  Gököz: Allah Rahmet eylesin. Naci abi, Antalya’nın önemli değerlerindendi. Mekanı cennet olsun.

Mehmet Alfuran:  Allah rahmet eylesin, nurlarda uyusun.

Ömer Küçüktürkmen: Başınız sağolsun, Basın camiası.

Yavuz Ali Sakarya: Naci ağabeye rahmet, kederli ailesine sonsuz sabır dilerim.

Ahmet Sezai İrtem:  Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Mustafa Büyüközer: Antalya, birer birer değerlerini kaybediyor. 70 li yıllarda komşuluk yapmıştık, Allah rahmet eylesin.

Ekrem Karayazlık: Sevgili can, dost insan, Allah rahmet eylesin. Hoş seda olarak hep aramızda olacaksın.

Mehmet Öncel: Naci ağabeye Tanrıdan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Güner Özer: Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, inşallah. Ailesine sevenlerine Rabbim sabır versin inşallah.

Mehmet Cankalp: Allah, rahmet eylesin. Ailenin ve basın camiasının başı sağolsun.

Nuray Şimşek: Yüce Rabbim, gani gani rahmet eylesin. Kabri nur, mekanı cennet olsun. Amin.

Yusuf Doğaroğlu:  Naci ağabeye rahmet, kederli ailesine sabırlar dilerim.

Mehmet Koca:  Mekanı cennet olsun, nurlar içinde uyusun inşallah.Ailesine, sevdiklerine Allah sabır versin.

İstemihan Ataç: Mekanın cennet olsun. Kadim dostum.

Nesimi Doğan:  Ailesinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyorum.

Haluk Sevimli:  Antalya' nın simgelerinden birini daha kaybettik. Tanrı rahmetini esirgemesin.

Tevfik Günay:  Mekanı cennet olsun, Işıklar içinde uyusun, Naci Abim benim.

 

Şaban Aktaş: Antalya'da yerel Hürses gazetesi sahibi, yılların basın emekçisi gazeteci Naci Uğural abimiz dün sonsuzluğa uçup gitmiş.

 

NACİ UĞURAL

Can bir göçmen kuş imiş dünyada

Şimdi bu limandan sen de demir al

Vargit çiçekleri açtı yaylada

Haydi var git sen de  Naci Uğural!

 

Bu son seferindir dönüşü olmaz

Gece yolculuğu güneşi olmaz

Aşkla dolu kâlbin ışığı sönmez

Hep aydınlık yüzün Naci Uğural!

 

Güne ışık oldun aydın sesinle

Her gün haber yazdın sen Hürses'inle

Elin vicdanında Hak nefesinde

Uğurlar ol /.a bey, Naci Uğural!..  Şaban AKTAŞ

 

Oğuz Paköz: Naci Beye rahmet diliyorum. Onun için yazdığın şiir pek görkemli olmuş. Tebrikler.

Leman Faliha Eroğlu:  Ne güzel yazmışsın. Kesin hissetmiştir  Naci bey.

Ümran Karakapıcı: Yüreğinize sağlık arkadaşım.. Duygularını ifaden ne güzel!

Hasan Şimşek:  Kurşun kokulu baskı makinalarının başında bir ömür geçirmek. Hiç kolay değildi. Mekanı cennet olsun.

Mustafa Uysal:  Ne güzel de yazmış be Şaban Abem, sevgili dostum... Mezar taşına yazılsa, iyi olur diye düşünüyorum.

Hüseyin Geçim: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum .

Halil Avcı: Dürüst gazeteci idi. Cennet mekanı olsun.

Yavuz Ali Sakarya: Uğural ailesine sabır, Naci ağabeye sonsuz ışık diliyorum. Yüzündeki sevecen ifadeyi, kucaklayıcı tavrı unutmayacağız. 

Cengizhan Gököz: Kalemine, ruhuna sağlık sevgili arkadaşım. Naci abimize rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Gürkut Acar: Şaban şiirini çok beğendim. Naci Uğural’ı çok severdim. Ne yazık ki, gazeteyi satınca koptuk. Işıklar içinde uyusun.

Abdullah Yalçın: Gazete satıldıktan sonra benim 4.5 yıl görev yapıp 2.5yıl önce istifa ettiğim 65 yıllık Hürses Gazetesi'nin kurucusu Naci Uğural hakkın rahmetine kavuşmuştur. Benim babam gibiydi. Rabbim mekanını cennet etsin.

Mine Kaya:  Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah. Sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

 

Yavuz Ali Sakarya: Hepimizin ağabeyi, babası gibiydi. Işıklar içinde olsun. Turgay Erdemgil

arkadaşımız, Antalya Kent Müzesi toplantılarından birinde, “Arkadaşlar yerel gazetelerin yaşaması gerek, yazan çizen arkadaşların bu gazeteleri desteklemesi gerekir.” Demişti, o toplantıda karar verdim, yazmaya, yol uğrağı idi Hürses. Konuşmak,nabız yoklamak için girdim. İçerde karşı masada kızı Derya Uğural oturuyordu. Beni görünce, “Hocam hoş geldin” dedi. Derya, İzmir Türk Koleji’nden, doktor kızı Deniz Antalya Koleji’nden öğrencimdi. Baba Naci bey velimdi. Olur çıktı. Benim için yeni bir deneyim başladı, o gün bugündür devam eden. Arkasında Hürses ve Naci Uğural desteği vardı. Gerçek bir beyefendi idi. Sonsuz yolculuğu aydınlıklar içinde olsun.        

 

Tuncay Neyişçi:  Işığı bol olsun.

Nurettin Utku:  Cennet mekanın olsun,  nur içinde yat, Sevgili gülen yüzlü Naci abim.

Cengizhan Gököz: Allah rahmet eylesin. Kalekapısı’ndaki bürosunda mutlaka ziyaret eder, hatırını sorardık. Saygı ile anıyorum.

Şebnem Saraçoğlu: Ben de çok üzüldüm. Naci amca, dünya iyisi bir insandı. Mekanı cennet olsun . Işık içinde uyusun . Toprak incitmesin.

Necla İnci Bayrak:  Ailesine, sizlere, tüm sevenlerine sabırlar dilerim, nurlarda uyusun.

Nurettin Utku: Naci abim, nur içinde yatsın.

 

İbrahim Akkaya:  Gazeteci büyüğümüz, “Hürses” gazetesi kurucusu Naci Uğural’ın vefatından derin üzüntü duyduk. Ailesine ve Antalya Basınına sabır diliyoruz. Işığın bol olsun Naci Abi, seni asla unutmayacağız. Antalya Basın Cemiyeti.

Beyhan Özcan: Çok üzüldüm. Kızlarının üçü de öğrencimdi, çok sevdiğim bir aile idi. Başsağlığı diliyorum, ışıklar içinde yatsın.

Süleyman Evcilmen: Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.

Mehmet Ali Çelik. Allah rahmet eylesin. Basın Camiasının başı sağolsun.

Orhan Şenoğlu: Allah rahmet eylesin. Antalya yerel basını için büyük emek verdi.

Vehbi Okudur:  Allah rahmet etsin, uzun yıllar Kalekapısı’nda selamlaştık.

Tevhide Öztürk:  Ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyorum.

 

Yavuz Ali Sakarya:  Eh be Naci ağabey, bu yapılır mı? Antalya yerel basını denince ilk akla gelen, artık duayen kabul edilen insanlarının başında sen geliyordun. 50 yılın üzerinde Hürses gazetesi olarak özgür bağımsız sesi oldun Antalya'nın. İlkeliydin. Ödün vermeden doğruları yazdın. Eğilmedin, bükülmedin. Gazeteci nasıl dik durur, ödün vermeden onu öğrettin hepimize.Hakkını helal et.  

 

Halil Kavas: Allah taksiratini affetsin, ailesine ve çalışanlarına başsağlığı dilerim.

Hakan Tat:  Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm haberci, gazeteci, muhabir arkadaşlarıma başsağlığı diliyorum. Yaradan rahmetini esirgemesin.

 

Gürsel Kaya: Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Kederli ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Camiamızın önde gelen isimlerinden biriydi. Güle güle Naci Abi.

 

Ebru Küçükaydın: Çok üzüldüm,  başımız sağolsun.

Mehmet Özer Terzioğlu:  Çok çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Ailesi ve basın camiasına baş sağlığı dilerim.

Adem Akyürek:  Basın camiamızın başı sağolsun, ışıklar içinde uyusun.

Cengizhan Gököz:  Çok üzücü bir kayıp, Naci bey, basında marka bir isimdi..

Rahmet ile anıyorum. Tüm basın camiasına başsağlığı dilerim.

Erdal Orhan:  Antalya'nın yerel basınının en kıdemlisi Naci abimize Allahtan rahmet diliyorum. Onu rahmet ve saygı ile anarken tüm Antalya basını ve sevenlerinin başı sağ olsun, diyorum.

Muharrem Yellice: Değerli, vatani değerlere duyarlı bir gazeteciydi. Tanrı rahmet eylesin.

Songül Başkaya: Başımız sağ olsun. Antalya basınımızın önemli ismi Naci Uğural’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. DeryaUğural nezdinde tüm aileye sabır diliyorum .

Yavuz Ali Sakarya: Önce kızları nedeniyle öğrenci velimdi. Her zaman saygı sevgi dolu ilişkimiz oldu. Çalışkan çocukların babası idi. Okula eğitime, kültüre sanata hep sıcak baktı. Gazeteciliği de eğitim ve insana yatırım olarak gördü, kalemini satmadan ömür boyu gereğini yaptı. Beni yazmaya yönlendirenlerin başında o gelir. Çevresine hep örnek oldu. Hepimize ağabeylik yaptı. Gerektiğinde destekledi, gerektiğinde olumlu yönde eleştirdi. Yapıcı insandı. Ona veda ederken, "Işıklar içinde ol Naci ağabey." diyoruz. Kesinlikle biliyoruz, yeri kolay kolay dolmayacak bir insan O. Sohbeti tatlı, konuşması dinlenir, öğütleri tutulur bir insandı. Onu çok arayacak, eksikliğini hep hissedeceğiz. Uğural ailesine başsağlığı ve sabır, dünyalar iyisi Naci ağabeye sonsuz huzur diliyoruz. Yattığı yer cennet olsun.

Güler Köse: Allah rahmet eylesin, yattığı yer incitmesin. Uğural  ailesine baş sağlığı diliyorum.

Gürsel Kaya:  Camiamızın önde gelen isimlerinden biriydi. Kalemini hiç satmadı. Dürüst ve örnek gazeteciydi. Güle güle Naci Uğural. Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet olsun. Basın câmiasına ve kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Feridun Fikret Baloğlu:  Başımız sağolsun. Antalya gazeteciliğine katkıları unutulmaz, dostluğu insanlığı ile tartışılmaz bir insandı.

Ayla Aşkın Yüksel: Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve yerel basınımıza başsağlığı dilerim .

Muhammet Demir: Kalekapısı'nın çok değerli insanıydı. Üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı dilerim.

Şebnem Saraçoğlu: Aaaa olamaz, çok üzüldüm ya! Deryam. Mekanı cennet olsun inşallah. Toprak incitmesin.

Cengizhan Gököz: Rahmet ve sevgi ile anıyorum Naci abiyi.

Ali Aktaş: Devri daim, mekanı nur olsun. Hak rahmet eylesin. Aşk ile.

Tevfik Mustafa Kızgınkaya: Başımız sağolsun. Meslektaşımıza rahmet diliyorum.

İbrahim Bodur: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, inşallah. Çok değerli bir abimizdi.

İsmail Uysak: Türk basınının başı sağolsun. Işıklar içinde olsun.

Mukadder Kavas: Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.  Allah rahmet eylesin. Yattığı yer, cennet olsun.

Hülya Okçu (kızı): Canım babacığım bugün benim doğum günüm.57 yıl önce bugün, sen ve annem 2 aylık bir erkek bebeğinizi ve sonra anne karnında 7 aylık bir erkek bebeğinizi kaybettikten sonra bana kavuşup çok mutlu olmuştunuz. Babacığım, sen kendi babanı 6 yaşında kaybetmiştin babalık nasıl olur bilmiyordun ama dünyanın en iyi, en fedakar babası oldun. Hep söylerdim sana dünyaya bir eser bırakıyorsun ne mutlu sana diye. 62 yıl önce kurduğun ve o müthiş zekan, hepimize örnek olan çalışkanlığın ve müthiş enerjinle başarıyla bugünlere getirdiğin Antalya'nın onurlu, kendini hiçbir dönemde satmamış gazetesi Hürses. Senden bize dürüstlük, hak yememek, çalışkanlık, çocuklarını hep önde tutmak miras kaldı. Telefon açıp çok iyiliğini gördük diye ağlayanlar.1 Eylül'deki cenazendeki sevgi seli. Huzur içinde uyu, anneme biz 3 kızkardeş sevgiyle bakıyoruz. Seninle hepimiz gurur duyuyoruz. Basın şeref kartın ve sayısız ödüllerin vitrinde duruyor. Kalbin yorulmuştu babacım, yetmedi nefesin.Yaptıkların için çok teşekkürler, senin için yapamadıklarım için beni affet babacığım. I lost my dad.I am proud of him. (Üzgünüm, gurur duyduğum babamı  kaybettim.)

Yavuz Ali Sakarya: Işıklar içinde olsun. Antalya basınının lafı sözü dinlenen, sıcakkalpli, güleryüzlü, sevecen ağabeyi idi. Tanıyan,seven herkese sabır ve başsağlığı dilerim.

Füsun Armağan: Denizcim, başın sağolsun. Gönül teyzeme de bol sabırlar dilerim.

Müesser Varol: Çok üzüldüm. Başınız sağ olsun. Işıklar içinde yatsın. Allah rahmet eylesin.

Başar Şenyüz: Denizcim,  başınız sağolsun. Sabırlar dilerim. Naci amcamın mekanı cennet olsun.

Sakine Kurt: Başın sağolsun doktor hanımcım, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.

Ümit Pişkinoğlu Yücetin: Uğural ailesinin başı sağolsun, sevenlerine sabır dilerim.

Ümit Samur: Uğural ailesinin başı sağ olsun, sabırlar dilerim.

Yavuz Ali Sakarya:  Işıklar içinde ol Naci ağabey. Emin olduğumuz bir husus var. Yerin kolay dolmayacak, seni, sohbetini hep arayacağız. Uğural ailesine başsağlığı ve sabır, dünyalar iyisi Naci ağabeye sonsuz huzur diliyoruz. Yattığın yer cennet olsun.

Sedat Cantürk: Çok üzüldüm. Başınız sağ olsun. Sizlere sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun.

 

 

HülyaOkçu (kızı) Babacım, şimdiden çok özledim seni.

İsmet Gül: Sabır ve başsağlığı dilerim hepinize.

Berin Kılkış: Sevdiğimiz, saydığımız, ağbimizin vefatı hepimizi derinden üzdü, aileye, sevdiklerine sabırlar diliyorum. Ruhu şad olsun.

Dilek Suzican: Çok üzüldüm, Denizcim. Sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Sıral Özkan:  Allah rahmet eylesin, yeri doldurulamayack değerli bir insandı. Ailecek çok sever, saygı duyardık.   Gönül Teyzeme ve Sizlere sabırlar diliyorum, başınız sağolsun.

 

Erdoğan Kahya : O güzel bir insandı, kelimeleri yutar gibi konuşurdu, ama bilgi küpüydü. Alışılagelmişin dışında yardımseverdi, bir o kadar da tasarrufa önem verirdi. Sohbetleri dinlenir, kahkahası eksik olmazdı. İşte uçup gitti, adam gibi adam, ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun .

FuatAltay: Uğural ailesinin acısını yüreğimde hissediyorum. Allah rahmet eylesin. Cennet mekanı olsun. Sevenlerine sabır diliyorum.

Gülhan Varol Gültekin:  Uğural ailesinin başı sağolsun. Babanızın mekanı cennet olsun. Ailesine ve dostlarına sabırlar dilerim.

 

Yıldız KarataşYener:  Tüm aileye başsağlığı ve sabır dilerim.  Mekanı cennet olsun, nurlar içinde uyusun.

Devrim Ekici Keyik:  Allah rahmet eylesin. Mekanları Cennet Olsun inşallah. Canım arkadaşım, Babalarımız arkamızdaki dağdı. Şimdi kalbimizde yaşayacaklar.

Süleyman Kıvrak:  Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Naci amcamın. Deniz kardeşim, sizlere sabırlar diliyorum.

TuncayErcenk:  Allah rahmet eylesin. Uğural Ailesi’ne sabırlar diliyorum.

Mustafa Uysal:  Naci Abimin anısına sevgi ve saygılar yolluyorum uzaklardan. Ve rotatifin sesleri kesildi birden. Antalya basın dünyasına, Gönül Ablama, Derya ve Deniz kardeşlerime başsağlığı diler, kederlerini paylaşırım.

Muhammet Demir: Çok değerli bir meslektaşımızdı. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Erdal Orhan:  Antalya'nın yerel basınının en kıdemlisi Naci abimize Allahtan rahmet diliyorum. Onu rahmet ve saygı ile anarken tüm Antalya basını ve sevenlerinin başı sağ olsun,diyorum.

Meriç Ateş: Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Hepimizin önünde sonunda gideceği yere gitti. Naci ağabeyi hep hatırlayacağız.

ErkanErman:  Antalya basınının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Yusuf Öztop:  Mekanı cennet olsun. Çok ağır başlı, dengeli, bu nedenle herkesin sevgi ve dostluğunu kazanan bir gazeteci idi. Nurlar içinde yatsın.

Mustafa Tuncel:  Naci Abimiz; Antalya'da son on yılların basınıyla özdeş olmuş güzel insan... Tanrı, ışığını senin üzerinde tutsun. Meslektaşlarının anılarında yerin çok büyük, benim de...

Erhan Arslantaş: "Adam gibi adamdın." Mekanın cennet olsun, ışıklar içinde uyu.

Ömer Yetkin:  Antalya basınının duayen isimlerinden; hepimizin ‘’Naci abi’’si olan, Hürses Gazetesi’nin kurucusu Ömer Naci Uğural; geride bıraktığı güzel anılar ve başarı hikayeleriyle aramızdan ayrıldı.

O’nun ölüm haberini aldığımda; inanmakta büyük zorluk çektim… Bana gazeteciliği sevdiren, bu alanda teşvik eden ve hayata dair büyük tecrübelerinden feyz aldığım o değerli insan yerel gazetecilik anlamında güzel anılar bırakarak üzüntüye sevk etti hepimizi.

70’li yılların sonrasında ortaokul dönemlerimde sömestr tatillerinde boş zamanlarımı değerlendirmek ve aile bütçesine katkıda bulunabilmek amacıyla adımımı attığım Hürses Gazetesi’nde tanıdım kendisini.

İlkeli, prensipli ve adil davranan yapısıyla etkilendiğim, hazır cevaplığı ve pratik zekasıyla farklı bir duruş sergilemesinin yanında babacan tavrı ile dikkat çeken özelliğiyle dikkat çekiciydi. Lise dönemlerinde de yaz tatillerinde çalışmaktan keyif aldığım Hürses Gazetesi’nde yerel gazeteciliğin ne denli zor ve özveri isteyen bir meslek olduğunu gözlemledim.

O dönemlerde tanıştım hurufatlarla, kurşun metallerle, intertiplerle, gazete kağıtlarıyla ve mürekkeplerle.

Hafta sonunu büyük bir özlemle beklediğim, kazandığım haftalıkla bir gün de olsa mesai arkadaşlarımızla Antalya usulü piyaz yediğim o günler bir film şeridi gibi geldi geçti gözümün önünden.

Maaş konusunda çok titiz olan, çalışanına hak ettiğini kuruşu kuruşuna veren, idealist insan rahmetli Ömer Naci Uğural’ın; gazetenin kuruluş yıl dönümünde tüm personeli toplayıp yıl dönümü yemeğinde kaynaştığımız, bir yılın yorgunluğunu hep birlikte attığımız o günler gerçekten çok anlamlıydı.

Değerli insan Naci Uğural’ın vefat haberini aldığımda; yerine göre bana ağabeyilik yapan, yerine göre babacan tavırlarıyla güç veren yaklaşımı yine belleğimde canlandı.

Bir dönem kader birliği yaptığım bu değerli insanla askerlik sonrası yollarımız ayrılsa da, dostluğumuz, sevgimiz, saygımız hiç bitmedi.

O’nun bana sevgisi, benim ona saygım her daim devam etti. Bu duygular içerisinde vefat haberini aldığımda tanımsız bir burukluk ve üzüntü yaşadım. Yerel basının çınarlarından olan, dürüst, yardımsever ve ilkeli insan Naci Uğural abimiz yerel basın olarak bu sektörde çalışanları öksüz bırakıp gitti. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

 

Yayın Tarihi
18.09.2020
Bu makale 1794 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu makaleye ilk yorumu yazan siz olun.

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!